Welkom


Sluitingsdatum kopij

zaterdag 27 november 2021

 

  

Zeven jaar lang heeft Voordorp Op Eigen Kracht zich ingezet voor duurzaamheid in de buurt omtrent energie, voedsel en vervoermiddelen.

 

De activiteiten die VOEK heeft geïnitieerd gingen over energiebesparing, duurzame energie bevorderen, lokaal voedsel consumeren, zelf groenten en fruit verbouwen of het delen van eigen vervoermiddelen.

 

VOEK liet zich inspireren door de internationale beweging Transition Towns: lokale gemeenschappen die stapjes zetten om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te doorbreken en de veerkracht van de gemeenschap te vergroten. Positieve actie, creativiteit, samenwerking en kleinschaligheid waren daarbij sleutelwoorden.

 

VOEK bestond uit een informele groep buurtbewoners met een klein kernteam. Toch deden veel mensen mee, hetzij via de activiteiten van het EnergieTeam, van de buurtmoestuin De Voortuin of het groente-ophaalpunt, of via de community MobielVTO. VOEK werkte ook samen met andere duurzame initiatieven in de wijk.

 

VOEK is als platform in 2017 opgehouden te bestaan (de website ging voorjaar 2018 off-line) maar een aantal activiteiten gaan gewoon door. Hieronder vindt u links naar relevante en actuele informatie over deze activiteiten:

- Buurtmoestuin De Voortuin

- Ophaalpunt van biologische groenten Lokaal voedsel

- Delen van vervoersmiddelen Mobiel VTO

- Vragen over energie  Energieteam Voordorp

aaaaaaa