Welkom


Sluitingsdatum kopij

25 november 2018

 

 


 

Plaatsen van links

  Actie voor een "Buurtcentrum Voordorp" (
teken deze petitie)

(ingezonden 27-10-2013: naam bij de redaktie van Voordorp Vooruit bekend)

Geachte lezer,
 

De actiegroep ‘Buurtcentrum Voordorp’ is een petitie gestart voor een buurtcentrum in een gebouw dat leeg staat en een verwaarloosd aanzicht geeft in een fraaie wijk. De actiegroep zet zich in voor een transformatie van het pand aan de Aartsbisschop Romerostraat in het centrum van Voordorp.

Het verwaarloosde pand, gelegen voor een kinderdagverblijf, heeft een negatieve historie waarbij drank, een wietplantage en zelfs een schietincident een rol speelden. Het staat inmiddels bijna drie jaar leeg, maar de huurder blijkt nog steeds de huur aan de (particuliere) eigenaar te voldoen.

De actiegroep, bestaande uit een tiental omwonenden en een ondernemer die een deel van de wensen wil invullen, inventariseerde al in Mei van dit jaar de wensen van de wijk. Daarbij kwam naar voren dat er een duidelijke behoefte is aan een gebouw dat buurtfuncties kan vervullen, zoals: telewerken, vergaderen, cursussen, live muziek, eetcafé, repaircafé, ontmoetingen & kaartavonden.

De groep presenteerde in het voorjaar haar ‘Droom’, een nieuw creatief renovatie- en exploitatieplan, aan wethouder Jeroen Kreijkamp, Jacolien Rutten van Wijkbureau Noord-Oost en diverse andere hoge ambtenaren. Helaas heeft dit alles tot niets geleidt omdat, volgens de ambtenaren, het pand in particulier bezit is en de huurder nog steeds zijn huur betaalt.

Hoe dat kan, zonder bedrijfsactiviteiten, blijft onduidelijk.

De actiegroep is echter vastberaden en geeft niet op. Met de uitslag van de petitie wil zij nogmaals met de gemeente en eigenaar onderhandelen. Ze doet ook een oproep aan investeerders in vastgoed die, net als de wijkbewoners, duurzaamheid en welzijn als pijlers zien in de samenleving. Voor de huidige eigenaar blijken dit nog vreemde termen te zijn.

De actiegroep doet een oproep aan alle betrokkenen om de petitie te tekenen.

Je kunt hier ook aanvullende ideeën voor buurtfuncties plaatsen en reacties lezen van buurtgenoten.===========================================

Sporten met Senioren in Noordoost (link)
aaaaaaa